viernes, 15 de enero de 2016

El Fadrí i l'Ajuntament



HUI HEM FET DE TURISTES
De bon matí cap a l'Ajuntament de Castelló, 13 de gener de 2016.
En arribar, Fabio, molt simpàtic, el campaner ens ha rebut, ha obert la porta i hem pujat al Fadrí per vore'l des de dins. Les escales per a pujar en forma de caragol, d'espiral, que a la vegada conduïen a diferents estances. Els primers escalons a fosques. I ...entropessades. En la primera estava el maquinari que feia funcionar l'antic rellotge. També estava la presó, l'habitació del campaner i el que més ens ha agradat, les campanes!!!, eren gegants. I el terrat. Sabíeu que abans els veïns de Castelló sabien el que passava segons quina campana tocava o com sonaven? Una curiositat: després posaren sirenes, però al principi a l'època de la Guerra Civil Espanyola quan venia l'aviació, i res bo havia de succeir, la gent es refugiava i protegia quan sentien les campanes.
Es diu fadrí perquè està a soles, i era una torre de vigilància. Construït al segle XVI.
Des dalt es veia quasi tot Castelló. Què bonic!!! El Fadrí mesura 54 m. d'alçada i té 191 escalons. Hi ha 11 campanes, la més gran es diu Àngel ( dos tones) i la més xicoteta Doloretes, que és d'una antiga ermita. Ha fet sonar algunes campanes i quina sonoritat i quan sonava!! El nom de les campanes és Jaume, Àngel, Doloretes, Joaquima, Maria, Cristina, Tàfol, Anna, Lledó, Victòria i Vicent.
Després hem baixat i hem anat a l'Ajuntament, edifici amb 300 anys d'història, hem entrat a la sala de plens on hem parlat sobre el que hi fan a l'ajuntament i també els hem fet un munt de preguntes.
Ens hem assegut als seients on debaten els polítics de Castelló. I hem esperat que vinguera l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i el regidor d'educació, Enric Porcar. Molt atents els dos amb nosaltres.. En arribar, ens ha explicat el seu treball com alcaldessa, la gran il·lusió que li feia, que el major desig era que els veïns de Castelló foren més feliços, tots contents de viure ací i de millorar, i que amb l'ajuda de tots ho podrien aconseguir. També una millor ciutat perquè vinguen més turistes si estos es senten bé i satisfets.. i que per a complir amb els altres desitjos i necessitats de la ciutat tenia en el seu poder una vareta màgica, la vara de mando. Després ha vingut el torn de preguntes on ells contestaven el que nosaltres els preguntaven i proposàvem. Ens han donat unes més que bones explicacions a una varietat impressionant de preguntes. Els hem fet moltes preguntes i han contestat a totes. El més difícil del seu treball és que li falten hores per a fer tota la feina que hi ha, necessitaria dies de 36 o de 48 hores. El que més li ha costat és ser dona i alcaldessa a la vegada. És la primera dona alcaldessa de tota la història de Castelló, en huit segles.
A l'ajuntament de Castelló hi ha 27 regidors de cinc partits polítics, PP, PSOE, EN COMÚ PODEM, COMPROMÍS I CIUTADANS. L'alcaldessa és socialista i governa amb Compromís. I el seu objectiu, millorar la ciutat i la qualitat de vida dels seus veïns.
Pareixíem polítics i l'alcaldessa i el regidor es volien assabentar de les millores que nosaltres faríem al nostre municipi, Castelló de la Plana.
Una vegada al mes es fa un plenari en que l'alcaldessa fica orde perquè es puga debatre.
Al final hem esmorzat i hem vist la sala de càmeres de tràfic de la ciutat de Castelló on es controlen els semàfors, fonts , etc.
Una curiositat, hem pujat 189 escalons, però n'hem baixat 191.
Mai oblidarem aquesta excursió, ens ho hem passat molt bé i hem apres moltes coses que no sabíem.

Ha sigut fantàstic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario